Orosz káposztás pite
A káposztát elfelezzük, kivágjuk a torzsáját, felszeleteljük és az olajon egy nagy serpenyőben elkezdjük pirítani. Ha egy kicsit összeesett, alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Közepes hőfokon enyhén aranybarnára pirítjuk. Közben 10-12 perc alatt keményre főzünk 4 tojást, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Ha megpirult a káposzta egy keverőtálba tesszük és megvárjuk amíg szobahőmérsékletűre hűl. Belekeverjük a maradék 1 nyers tojást és a felkockázott főtt tojást is.
A tésztához a tojásokat, sót, tejfölt, majonézt elkeverjük egy tálban, majd csomómentesre keverjük benne a lisztet és a sütőport.
A tepsit enyhén kiolajozzuk, és a tészta harmadát az aljára kenjük. Beleöntjük a pirított káposztát, majd befedjük a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Az alsó tészta réteg el fog tűnni, de nagyon szaftos az egész. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.
Ha tetszett a káposztás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Source: https://streetkitchen.hu/vegetarianus-etelek/orosz-kaposztas-pite/