Orosz káposztás pite

Először egy almás pitének tűnhet, de káposztával van töltve ez a pite. Reggelire, nasinak is tök jó, aki imádja a káposztát, annál tuti befutó lesz.
Hirdetés

A káposztát elfelezzük, kivágjuk a torzsáját, felszeleteljük és az olajon egy nagy serpenyőben elkezdjük pirítani. Ha egy kicsit összeesett, alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Közepes hőfokon enyhén aranybarnára pirítjuk. Közben 10-12 perc alatt keményre főzünk 4 tojást, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Ha megpirult a káposzta egy keverőtálba tesszük és megvárjuk amíg szobahőmérsékletűre hűl. Belekeverjük a maradék 1 nyers tojást és a felkockázott főtt tojást is.

A káposztás pite tálalása

A tésztához a tojásokat, sót, tejfölt, majonézt elkeverjük egy tálban, majd csomómentesre keverjük benne a lisztet és a sütőport.

A tepsit enyhén kiolajozzuk, és a tészta harmadát az aljára kenjük. Beleöntjük a pirított káposztát, majd befedjük a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Az alsó tészta réteg el fog tűnni, de nagyon szaftos az egész. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

Ha tetszett a káposztás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Pillanatok alatt felfaltuk :D
Imádni fogjátok, ahogy roppan!
A legkirályabb tartalmas reggelik
Kezdjétek jól a reggelt!
Színes és krémes nokedli
Reggeli vagy vacsi? Mindkettő!



Source: https://streetkitchen.hu/vegetarianus-etelek/orosz-kaposztas-pite/